Kosten verhuisbedrijf

Verhuizen is een flinke taak, waar tevens een aantal kosten aan verbonden zijn. Vooraf en tijdens de verhuizing maak je continu de afweging tussen het maken van kosten en zelf een moeilijke taak uitvoeren. Immers is het vaak mogelijk om iets zelf of met de hulp van vrienden of familie te doen, maar je hebt ook de optie om een bedrijf in te huren om te helpen bij de verhuizing. Dit kost een beetje, maar levert je ook een hoop op: het scheelt tijd, moeite en voorkomt eventuele schadeposten. Vraag je jezelf af hoeveel het jou zou kosten om een verhuisbedrijf in te huren? Lees snel verder of het inhuren van een verhuisbedrijf de moeite waard is.

Ten eerste wordt ingegaan op de kosten van een verhuizing an sich. Vervolgens worden de kosten van een gemiddeld verhuisbedrijf bekeken, waarbij tevens de vier belangrijke factoren worden bekeken die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Daarna worden de extra kosten en de verhuisbedrijf kosten per stad getoond. Dit zal je een goed beeld geven van het ontstaan van de uiteindelijke kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

Een offerte op maat ontvangen? Maak gebruik van de gratis offerte-service.

kosten verhuisbedrijf

Wat kost een verhuizing?

Aan een verhuizing zijn van zichzelf al wat kosten verbonden. Voor een verhuizing van een gezin met drie personen liggen de kosten gemiddeld rond de 900 euro. Hoe meer personen er zijn binnen het gezin, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dit zijn de kosten wanneer een verhuisbedrijf wordt ingehuurd, waarbij aangetekend dient te worden dat je kunt besparen door bepaalde taken zelf uit te voeren. Dit is altijd een moeilijke afweging: is het mij de moeite waard om deze taak uit te voeren? Kan iemand anders dit beter? Hoeveel risico op schade loop ik wanneer ik deze taak uitvoer? Het is goed om jezelf deze vragen vooraf te stellen, zodat je weet waar je aan begint en om te checken hoe zeker je bent van je zaak.

Gratis offertes aanvragen >

Wat zijn de kosten van een gemiddeld verhuisbedrijf?

Gemiddeld liggen de kosten voor het inhuren van een gemiddeld verhuisbedrijf rond de 900 euro voor een gezin bestaande uit drie personen. Een inschatting levert ons het volgende beeld op. Een huishouden bestaande uit één persoon kost het huren van een verhuisbedrijf tussen de 365 en 600 euro. Voor een huishouden van drie personen liggen deze kosten tussen de 775 en 990 euro. Een huishouden van vier of meer personen besteedt tussen de 1.200 en 1.600 euro bij het inhuren van een verhuisbedrijf.

4 belangrijke factoren die bepalend zijn voor de uiteindelijke prijzen

Naast de grootte van het huishouden, zijn er nog een aantal factoren van invloed op de kosten die gemaakt worden bij het inhuren van een verhuisbedrijf. Vier factoren worden hieronder op een rijtje gezet.

Voorrijkosten

Voor een werknemer van een verhuisbedrijf kost het tijd om heen naar en terug van een klant te reizen. Voor deze reisafstand worden voorrijkosten gerekend. Veelal wordt er een vast tarief per kilometer gehanteerd. De afstand die je gaat verhuizen, is van grote invloed op de uiteindelijke voorrijkosten die je moet afrekenen. Wanneer je in dezelfde stad blijft wonen, zullen je kosten lager zijn in vergelijking met wanneer je naar een andere stad verhuist. Het scheelt dus een hoop wanneer je minder kilometers moet maken om te verhuizen. Daarnaast kun je een verhuisbedrijf uitzoeken die bij jou in de buurt woont, zodat vooraf en achteraf tevens minder kilometers gereden wordt. Ook een manier om te besparen op de voorrijkosten.

Het aantal verhuizers

Een aantal elementen zijn van invloed op de hoeveelheid verhuizers die je denkt nodig te hebben. Heb je een grote inboedel? Of wil je graag erg snel verhuizen? Dan is het de moeite waard om extra verhuizers in te huren. Veelal wordt een uurtarief gehanteerd, gemiddeld ligt deze rond de 30 euro. Je kunt hier natuurlijk op besparen door zelf meer te doen, maar dat is een afweging: het kost meer moeite en tijd, terwijl een extra verhuizer het proces waarschijnlijk efficiënter zal doen verlopen.

prijzen verhuisbedrijf

Verhuizen in het weekend of met spoed

Doordeweeks is niet altijd het ideale moment om te verhuizen. Je zit met je werk, je kinderen en het dagelijkse ritme dat even doorbroken moet worden voor de verhuizing. Daarom kiezen velen voor verhuizen in het weekend. Toch is verhuizen doordeweeks een stuk goedkoper. Dit komt omdat op zaterdag verhuisbedrijven een toeslag van 25% hanteren bovenop het standaard uurloon, en op zondag een extra toeslag van wel 75%. Doordeweeks verhuizen is dus flink voordeliger.

Daarnaast kan het zijn dat je haast hebt met het verhuizen. Het is een hoop gedoe, en je wilt gewoon zo snel mogelijk in je nieuwe woning intrekken. Vele verhuisbedrijven bieden een spoedservice aan, zodat jij zo snel mogelijk over kunt verhuizen naar je nieuwe huis. Natuurlijk is deze spoedservice een stuk duurder in vergelijking met een reguliere verhuizing. De verhuizing op tijd geregeld hebben scheelt in dat opzicht al een hoop.

Inboedel opslagruimte

Het is mogelijk dat je jouw oude huis al moet verlaten, maar dat je nieuwe woning nog niet zo ver is dat er al spullen geplaatst kunnen worden. Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar opslagruimte voor je inboedel. Dit is te regelen via een verhuisbedrijf, tegen extra kosten. In deze opslagruimte kunnen de spullen zo lang als nodig is blijven staan, totdat ze mee verhuizen naar de nieuwe woning.

Prijstabel extra kosten

Op zoek naar een indicator van de extra kosten? In de tabel hieronder wordt aangegeven wat de gemiddelde kosten zijn van de extra diensten die verhuisbedrijven aanbieden.

Van welke extra dienst wil ik gebruik maken? Wat zijn de gemiddelde kosten?
Montage/Demontage €45,- per uur
Het inpakken en uitpakken van de spullen €45,- per uur
Gebruik maken van een verhuislift €60,- per uur
Het transporteren van een piano €300,-
Parkeervergunning €25,-
Inboedel (tijdelijk) plaatsen in een opslagruimte €150,-

verhuizen prijzen

Verhuisbedrijf kosten per stad

Verhuisbedrijven in grote steden hebben het een stuk drukker en zijn veel meer in demand, waardoor de kosten voor het huren van een dergelijk verhuisbedrijf hoger kunnen liggen dan gemiddeld. Echter is dit niet altijd zo. Bij deze een overzicht van de vier grootste steden van Nederland:

  • Amsterdam: de verhuisbedrijf kosten liggen in Amsterdam 12% hoger in vergelijking met een gemiddeld verhuisbedrijf.
  • Rotterdam: de verhuisbedrijf kosten liggen in Rotterdam juist 5% lager in vergelijking met een gemiddeld verhuisbedrijf.
  • Utrecht: de verhuisbedrijf kosten in Utrecht zijn 5% hoger in vergelijking met een gemiddeld verhuisbedrijf.
  • Den Haag: In Den Haag zijn de verhuisbedrijf kosten 10% lager in vergelijking met een gemiddeld verhuisbedrijf.

Wist je dat de verhuiskosten in Vlaanderen gemiddeld 5-10% lager ten opzichte van de prijzen in Nederland? Meer informatie over de prijzen van een verhuisfirma in Vlaanderen.

Tip: wanneer een verhuisbedrijf behoort tot de Erkende Verhuizers, zullen zij gemiddeld genomen een hoger uurtarief rekenen. Ook dit is een afweging: aan de ene kant is het een duidelijke indicatie dat het verhuisbedrijf zijn werk goed doet, maar aan de andere kant vind je het misschien belangrijker om te besparen op de kosten en geloof je dat andere verhuisbedrijven net zulk goed werk zullen afleveren.

Gratis offertes aanvragen en besparen op de kosten!

Het inhuren van een verhuisbedrijf hangt altijd samen met wat jij nodig hebt. Voer je liever zelf de taken uit, of ben je liever gegarandeerd van een efficiënte en voorspoedig verhuisproces? Het inhuren van een verhuisbedrijf kan van grote waarde voor je zijn. Overtuigd van de toegevoegde waarde die verhuisbedrijven voor jou kunnen hebben? Ben je benieuwd naar de verhuisbedrijf kosten? Een offerte is gratis en geheel vrijblijvend aan te vragen via de offertepagina.