Seniorenverhuizing: prijzen en mogelijkheden

Verhuizen levert altijd een hoop stress op, dat is een vaststaand feit. Je kunt je dus wel voorstellen dat de impact die verhuizen heeft op senioren nog een stuk groter zal zijn. Toch hoort seniorenverhuizing bij het ouder worden. Veelal willen senioren nu eenmaal de overstap maken van groot huis naar een compactere seniorenwoning wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken. Meerdere verdiepingen is op een hogere leeftijd niet altijd meer te belopen, daarom wordt veelal verhuisd naar een woning waar alles gelijkvloers is. Het is dan fijn om een hoop stress te voorkomen middels een goede voorbereiding. Immers zitten er verschillen tussen een gewone verhuizing en een seniorenverhuizing. Wanneer je weet wat je kunt verwachten, sta je toch een stuk steviger in je schoenen tijdens een seniorenverhuizing.

In deze tekst wordt dieper ingegaan op alle aspecten die komen kijken bij een seniorenverhuizing. Ten eerste tonen we de prijzen van een seniorenverhuizing. Hierna gaan we in op wat er komt kijken bij het maken van een selectie van de inboedel. Vervolgens worden de factoren bekeken die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van een seniorenverhuizing. Ten slotte worden er drie handige tips gegeven waardoor je kunt besparen op de uiteindelijke kosten van een seniorenverhuizing.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan.

seniorenverhuizing

Wat zijn de prijzen van een seniorenverhuizing?

Een seniorenverhuizing is geen typische verhuizing, en wordt veelal uitgevoerd door een specialist op het gebied van verhuizingen voor senioren. Deze specialist voert veelal extra taken uit die simpelweg niet meer allemaal te doen zijn voor de senioren. Omdat senioren veelal compacter gaan wonen, hoeft een verhuiswagen over het algemeen minder ruimte te hebben in vergelijking met de verhuizingen van jonge gezinnen.

De prijs van een seniorenverhuizing wordt beïnvloed door een aantal factoren. Hier wordt verderop in de tekst dieper op ingegaan. Voor nu wordt het simpel gehouden middels een tabel. Hierin worden een aantal opties weergegeven, waarbij rekening gehouden wordt met het aantal verhuizers en hoeveel ruimte de verhuiswagen heeft. Doorgaans ligt de kostprijs tussen de 70 en 100 euro per uur.

Voor welke optie kies je? Wat is de gemiddelde kostprijs?
2 verhuizers + een verhuiswagen van 20 m3 Tussen de 450 en 750 euro
3 verhuizers + een verhuiswagen van 20 m3 Tussen de 850 en 1.050 euro
3 verhuizers + een verhuiswagen van 50 m3 Tussen de 1.100 en 1.450 euro

Daarnaast heb je bij een seniorenverhuizing ook de keuze uit een aantal extra opties. Deze opties zijn niet verplicht, maar kunnen wel degelijk erg handig zijn. Ze staan op een rijtje in de volgende tabel.

Voor welke optie kies je? Wat is de gemiddelde kostprijs?
Handyman service Rond de 45 euro per uur
Inpakker Rond de 45 euro per uur
Assistentie voor de lift Rond de 75 euro per uur
Het transporteren van de piano Tussen de 250 en 350 euro
Parkeervergunning (mits nodig) Tussen de 25 en 35 euro

Gratis offertes aanvragen >

Selectie maken van de inboedel

Een seniorenverhuizing gaat veelal gepaard met een switch van een groot huis naar een compactere (senioren)woning. Dit houdt in dat waarschijnlijk niet de gehele inboedel over zal verhuizen naar de nieuwe woning. De ervaring leert dat dit het beste werkt wanneer je dit zelf doet, omdat je zelf over het algemeen het beste weet wat wel mee moet en wat niet. Begin hier op tijd mee, want op de dag zelf beslissen leidt veelal tot een overschot aan inboedel. We helpen natuurlijk wel graag met het sorteren van de inboedel.

Welke factoren bepalen de prijs?

Zoals eerder werd vermeld, zijn er meerdere factoren die een invloed hebben op de uiteindelijke prijs van een seniorenverhuizing. Hier wordt nu iets dieper op ingegaan.

Factor 1: grootte van de verhuiswagen

Omdat vele senioren de switch maken van een huis met meerdere verdiepingen naar een compacter, gelijkvloerse woning, zal de verhuiswagen waarschijnlijk kleiner uitvallen in vergelijking met reguliere verhuizingen. Een inhoud van 20 m3 voldoet over het algemeen. Maar het kan natuurlijk tevens zo zijn dat je verhuist naar een even grote woning. In dat geval heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3. Dit kost, logischerwijs, meer.

Factor 2: extra verhuizers

Het inpakken, laden en lossen van de inboedel in de vrachtwagen is een zware taak, zelfs voor jongere volwassenen. Voor senioren is deze taak simpelweg te zwaar, waardoor extra hulp altijd fijn is. Die mogelijkheid is er, door middel van het inhuren van extra verhuizers. Natuurlijk kan familie bijspringen, maar de optie voor een extra verhuizer is altijd aanwezig.

Factor 3: het aantal kilometers

Veelal rekenen verhuisfirma’s een vaste kostprijs voor het aantal kilometers dat afgelegd moet worden voor de verhuizing. Dit geldt veelal voor verhuizingen waarbij meer dan 20 kilometer afgelegd moet worden, vele firma’s rekenen niets extra’s voor onder de 20 kilometer. Over het algemeen is de kostprijs tussen de 0,50 cent en 1 euro per kilometer.

Factor 4: extra opties

Natuurlijk zijn er altijd extra opties beschikbaar bij seniorenverhuizingen, welke extra kosten met zich meebrengen. Desalniettemin zijn deze opties het overwegen waard, want ze kunnen je een hoop werk uit handen nemen. Zo is er bijvoorbeeld de Handyman service, waarbij je de beschikking krijgt over een allround inzetbare professional wanneer je behoefte hebt aan een stel extra handen. Ook inpakkers, assistentie voor de lift, piano transport en parkeervergunningen kunnen tot de extra opties behoren. In de tabel hierboven is te zien welke kostprijs veelal gerekend wordt voor deze services. Desalniettemin kunnen deze services de moeite waard zijn. Belangrijk is vooral dat deze opties afgestemd worden op je eigen behoeften.

verhuizen-senioren

3 handige tips om te besparen op de kosten van een seniorenverhuizing

Door de factoren te overlappen met je behoeften, kun je een duidelijk beeld krijgen van de uiteindelijke prijs. Daarnaast is het erg eenvoudig om via onze website geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Daarnaast helpen wij je graag bij het besparen van een extra zakcentje. De volgende drie tips kunnen je daar bij helpen:

  • Verhuizen op werkdagen scheelt een hoop: verhuizen tijdens het weekend is voor velen een logische keuze, omdat ze vastzitten aan banen of het reguliere gezinsleven dat moeilijk op pauze is te zetten voor een verhuizing. Voor senioren is het veelal gemakkelijker te kiezen voor een doordeweekse verhuizing, en daar zit een voordeel aan: dit is een stuk voordeliger. Op zaterdag wordt namelijk door firma’s een toeslag van 25% gehanteerd, op zondag is deze toeslag wel 75%.
  • Doe de overbodige spullen uit je inboedel van de hand: veel mensen hebben een hoop spullen in huis waar ze niets mee doen, maar waar toch moeilijk afscheid van genomen kan worden. Maar dit kan wel de moeite waard zijn: minder spullen leveren een lager kostenplaatje op.
  • Voer de verhuizing gedeeltelijk zelf uit: met behulp van familie en vrienden is een groot deel van de verhuizing zelf uit te voeren. Het inpakken van de mee te nemen inboedel is prima te doen door jezelf en de mensen die meehelpen. Dit scheelt ook weer werk voor de verhuizers, waardoor de seniorenverhuizing efficiënter verloopt. Kosten- en tijdbesparend, ideaal! Let wel goed op bij het inpakken van waardevolle spullen, deze waardevolle items dienen steviger en robuuster ingepakt te worden om schade te voorkomen.

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vraag gratis offertes aan voor je verhuizing en je ontvangt op korte termijn diverse voorstellen van erkende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag verplicht je tot niets. Wij garanderen een scherp tarief en goede service.