Verhuislift huren

Verhuizen is een zware taak, waarbij zware objecten getild moeten worden door nauwe gangen of trapgaten. Vooral bij woningen op een hogere verdieping is het naar beneden sjouwen van de inboedel een welhaast Herculische taak. Gelukkig kun je het jezelf gemakkelijker maken door een verhuislift te huren. Dankzij dit hulpmiddel is het verplaatsen van je spullen van de verdieping waarop je woont naar de begane grond een stuk beter te doen. Perfect voor grote spullen in het huis zoals meubilair, koelkasten of wasdrogers.

Lees nu snel verder over wat er zoal komt kijken bij het huren van een verhuislift. Ten eerste wordt geschetst wanneer een verhuislift huren een mogelijkheid is. Ook worden de voordelen van het huren van een bemande verhuislift geëtaleerd. Verder wordt uitgelegd waarop je moet letten bij het huren van een verhuislift, wat de kosten zijn en welke soorten verhuisliften je kunt huren.

Een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan voor het huren van een verhuislift.

verhuislift huren

Wanneer ga je een verhuislift huren?

Het laden en lossen van zware spullen is een taak die veel moeite vergt. Soms is het simpelweg niet te doen om de zwaardere spullen van een hogere verdieping naar de begane grond te dragen. Een verhuislift huren is dan de ideale oplossing. Het transporteren van grote spullen, zelfs piano’s, bedden of grote kluizen, is prima te doen met een verhuislift. Deze liften kunnen een hoogte hebben van 27 meter, waardoor het geen probleem is voor een verhuislift om van een paar verdiepingen hoog spullen te transporteren. Daarnaast heeft het een laadgewicht van 450 kilogram, waardoor zelfs de extreem zware spullen tilbaar worden. Het scheelt een hoop tijd, geld en moeite wanneer je besluit om een verhuislift te huren.

Tip: huur een bemande verhuislift

Het besturen van een verhuislift is geen gemakkelijke taak. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met een verhuislift, wordt het ook ten strengste afgeraden om dit zelf uit te voeren. Het risico op schade aan jouw spullen, het gebouw of de gehuurde verhuislift is veel te groot. Daarom is het wijs om een verhuislift te huren die bediend wordt door een professional met vele jaren van ervaring op het gebied van verhuisliften. Zo ben je er zeker van dat deze taak vakkundig uitgevoerd wordt, en daarnaast kun je er geruster op zijn dat er geen onnodige schade zal ontstaan.

Gratis offertes aanvragen >

Waarop moet je letten?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het huren van een verhuislift. Vooraf moet bekeken worden of de verhuislift überhaupt in de buurt van de gevel geplaatst kan worden. 10 meter is veelal de maximum afstand, maar voor de stabiliteit van de verhuislift is het beter om zo dicht mogelijk tegen de gevel geplaatst te worden.

Maak een inventarisatie van de mee te liften spullen. Hoe zwaar zijn deze spullen? De verhuislift kan een maximum laadgewicht van 450 kilogram aan, dus veelal zul je speling hebben. Passen de spullen door ramen of deuren? Anders zul je de spullen uit elkaar moeten halen. Zorg dat je precies weet wat nodig is voor je spullen, zodat het liften een stuk soepeler verloopt. Wanneer je veel (zware) spullen hebt, is het inhuren van een extra verhuizer geen overbodige luxe.

Daarnaast zijn er een aantal omgevingsfactoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Een verhuislift huren voor +/- een uur vergt ongeveer 10 m3. Zorg voor voldoende ruimte om de lift heen, zodat deze geparkeerd kan worden. Daarnaast mogen spullen niet over auto’s heen getransporteerd worden, zorg dat de buurt op de hoogte is zodat de voertuigen uit de weg zijn. Tevens heeft een verhuislift huren alleen zin wanneer er een harde ondergrond in de buurt is. Zachte ondergronden als zand en gras bieden te weinig stabiliteit. Check tevens vooraf of een vergunning van de gemeente vereist is.

Wat zijn de kosten van een verhuislift huren?

Het huren van een verhuislift is tegen een zeer redelijke prijs te doen. In de tabel hieronder is te zien welke tarieven gerekend wordt.

Een verhuislift huren inclusief bediening: €59,- per uur (waarbij het minimum 2 uur is)
Objectservice (voor 1 – 3 objecten): €79,- per opdracht (30 minuten maximaal)
Het inhuren van een extra verhuizer: €40,- per verhuizer

Deze kosten zijn exclusief de voorrijkosten, welke afhankelijk zijn van jouw locatie. Voor meer informatie kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Welke soorten verhuisliften zijn er te huur?

Wanneer je een verhuislift huurt, heb je de keuze uit twee typen verhuislift. Je hebt de kleinere variant verhuislift, welke bevestigd is op een aanhangwagen. Daarnaast is er de grotere variant, welke bevestigd is op de chassis van een wagen. Welke je nodig hebt, hangt af van de spullen die je wilt laten transporteren, de hoeveelheid die gelift moet worden en hoe hoog je woont.

Type 1: kleine verhuislift op aanhangwagen

Een aantal kenmerken van de kleine verhuislift (op aanhangwagen) op een rij:

  • Bezit een hefvermogen tot maximaal 200 kg.
  • Kan een hoogte van 18 meter hoog bereiken, ongeveer het equivalent van de vijfde verdieping.
  • Het gewicht van de totale verhuislift is kleiner dan 750 kg.
  • De afmetingen van de in elkaar geklapte verhuislift: Lengte 5,2 M x Breedte 1,3 M x Hoogte 2,2 M

Type 2: grote verhuislift op autochassis

Dan volgen nu een aantal kenmerken van de grotere verhuislift op autochassis:

  • Heeft een hefvermogen tot maximaal 400 kg (sommige typen kunnen 450 kg aan).
  • Heeft een bereik van 9 verdiepingen hoog.
  • Gewicht van de totale verhuislift is kleiner dan 3.300 kg.
  • De afmetingen van de in elkaar geklapte verhuislift: Lengte 5,5 M x Breedte 1,85 M x Hoogte 3,3 M

Beide typen verhuislift zijn inclusief een verhuisplateau van 1,3 bij 2,5 meter.

Vraag gratis offertes aan!

Een verhuislift huren is geen overbodige luxe wanneer je zware spullen moet transporteren vanaf hogere verdiepingen. Een verhuislift huren bespaart je tijd, vanwege de efficiëntie van de lift en je hoeft geen spullen uit elkaar te halen. Het is veilig, het kost minder moeite en levert je minder stress op. Overtuigd van de meerwaarde die het huren van een verhuislift kan hebben? Een verhuislift huren is tegen een goede prijs te doen. Kijk snel verder op onze site, en vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Wij helpen je graag!